SZTM gyerekeknek

Szenzomotoros mozgásfejlesztő és tartásjavító torna gyerekeknek

Nem lehet elég korán elkezdeni a gyermekek gerincével foglalkozni! Lehet, hogy a Te gyermekednek is van gerincferdülése? Már korán felfedezhető!

Miből lehet észrevenni?

✔ kiálló lapocka

✔ asszimetrikus váll

✔ hanyag testtartás

✔ eltérő lábhossz

✔ váll és lapocka süllyedése

A játékos mozgás mögött komoly és tudatos munka folyik. Természetesen figyelembe véve a gyermek korát és izomzatának fejlettségi szintjét.

Célja, hogy gyermek jobban megismerje saját testét és annak felépítését. Fontos, hogy megismerje a gerinc, a medence és a lapocka mozgásának szabadságát, mert ezeknek a mozgásoknak az elsajátításával egyszerűbb megtanulni a helyes testtartás ismereteit. Ahhoz hogy gyerekek gerince megfelelően fejlődjön, a gerinc mobilizálásához szükséges izmokat meg kell erősíteni. Ez azért fontos, hogy a medencéjüket, testüket helyesen tudják megtartani.

Egyre több gyermeknél figyelhető meg a helytelen testtartás. Keveset mozognak és sokat ülnek az iskolában és a számítógépek előtt. A tartáshiba nem betegség, csak az izmok helytelen működése, amit megfelelő gyakorlatokkal és mozgásminta átállításával remekül lehet korrigálni. A gyenge izomzat, főleg iskolás korban, a gyors növekedés, hanyag tartást eredményez. A gerinc görbületei gyengülhetnek vagy megerősödhetnek, és még oldal irányba is elgörbülhet. Rendszeres tornával, izomerősítéssel megerősíthetők a hátizmok és a tartás nagyon szépen fog javulni.