Holisztikus szemlélettel
az egészséges táplálkozásért

Ahhoz, hogy JÓL legyél, komfortosan érezd magad a testedben, megfelelő életmódra van szükséged.

Ha testi tüneteid vannak, akkor valószínűsíthető, hogy nem jó úton jársz és jelenlegi életmódod nem megfelelő.

Holisztikus szemlélettel az egészséges táplálkozásért

Ahhoz, hogy rend legyen a szervezetedben, fel kell tárni az ok-okozati összefüggéseket és össze kell állítani egy olyan személyre szabott étrendet, ami elindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait és helyreállítja a belső egyensúlyodat. Ehhez anyagcseretípus meghatározásra van szükséged. 

A mérést egy EVA 3000 típusú géppel végezzük, ami megfelelő útmutatást ad a biokémiai igényednek megfelelő terápiás étrend összeállításához. Ne egy diétás étrendre gondolj, sokkal inkább egy komplett életmódváltásra, amihez egy támogató programot is biztosítunk. A divatdiéták és sablon étrendek helyett, egyénre szabott, genetikai igényeidhez igazított,  pontosan megtervezett étrendet biztosítunk, figyelembe véve az egészségügyi problémáidat, egyéni sajátosságaidat és nem utolsó sorban a céljaidat.

Mi határozza meg a táplálkozási igényünket?

A kérdésre a genetikánk adja meg az egyértelmű választ. Génjeinkben rögzített minden olyan túlélést biztosító evolúciós eredmény, ami meghatározza többek között egyedi anyagcserénk sajátosságait is.

Miért különböző a táplálkozási igényünk?

Mert őseinknek különböző környezeti adottságokhoz és az ott fellelhető eltérő élelmiszer forrásokhoz kellett alkalmazkodniuk, ami hatással volt a vegetatív idegrendszer alakulására, a sejtszintű anyagcsere folyamatok eltérő fejlődésére, a hormonrendszeri sajátosságok kialakulására és a vércsoportokra is. A civilizáció és a modernizáció megváltoztatták étkezési szokásainkat és élelmiszereink minőségét és szortimentjét is. Sajnos ez nincs harmóniában genetikai igényeinkkel. Ez azt jelenti, hogy a mai modern étkezési szokásaink és nem megfelelő élelmiszerek, egészségi állapot romlást idéznek elő. Mindez elkerülhető az anyagcseretípus mérésen alapuló személyre szabott étrend betartásával.

Holisztikus szemlélettel az egészséges táplálkozásért

Mi befolyásolja az egyensúlyi állapotot?

Az egyensúlyi állapot megtartását a mentális állapot mellett, legerőteljesebben a táplálkozás befolyásolja. Ha meghatározzuk az egyén anyagcsere típusát és ezáltal feltárjuk az egyén táplálkozási igényeit, olyan pontos útmutatót tudunk adni, ami egy életre szóló mankó lehet az ideális testsúly és az egészség vissza állításában és a hosszú távú megtartásában. A hab a tortán, hogy koplalás nélkül valósulnak meg céljaink!