Gerinctorna

Miért van szükségünk testmozgásra?

Mert az egészségünk egyik alappillére. A rendszeres testmozgással megelőzhető minden helytelen életmódbeli elváltozás. 

Fiatal korban a talp, a lábak, de elsősorban a gerinc egészségére nagy hangsúlyt kell fektetni. A helyes testtartás, az izomzat egészséges fejlődése, tónusos kinézete, az alkat legfontosabb meghatározója. A tudatos testkép megtartásával magával hozza az egészséges táplálkozást, ami a szép külsőt eredményezi. Ebben a korban nagyon fontos a prevenció.

Az aktív felnőtt korban szintén nagyon fontos a helyes testtartás kialakítása. A sok ülőmunka, nehéz álló-és fizikai munka nagyon megterheli a gerincünket, testtartásunkat. Napi szintű mozgásra és tudatos testkép kialakítására van szükség. Itt már nem csak a prevencióra van szükségünk, nagy hangsúlyt kell fektetni a korrekcióra is.

Az időskor viszont már nagyon sok problémát tud magával hozni. Ebben a korban kifejezetten ajánlott a napi rendszeres testmozgás. Itt már fontos figyelni a csontok állapotára. A csontritkulás folyamatát nagymértékben vissza tudja szorítani a mozgás intenzitása.

Összefoglalva, ha az egészségünk egyik alappillérét, a mozgást kihagyjuk az életünkből, meg fog billenni az a balansz, egyensúly, amit mi egészségnek nevezünk.

A gerincünk egészségesen tartása, talán az egyik legfontosabb feladatunk. Fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Miért fontos a gerinctorna?

✔ sok esetben csak megóvni szeretnénk a gerincünket különböző fájdalmaktól, elváltozásoktól

✔ lehet, hogy már kialakult a korral, vagy életmódból adódó gerincprobléma

✔ vagy az is lehet, hogy már kialakult egy porckorongsérv és a műtétet szeretné elkerülni

✔ a hétköznapjait megkeseríti egy nyaki-, háti- vagy deréktáji fájdalom, de nem talált még rá megoldást

✔ vagy munkájából adódik a fájdalom, mert egész nap egy íróasztal mögött ül, vagy megterhelő fizikai munkát végez

✔ És ne feledjük!!! Gyermekeink gerincére is nagy figyelmet kell fordítani, hogy egészséges felnőtté tudjanak válni!

gerinctorna

Szenzomotoros tartásjavító gerinctorna

A gerinctorna célja a helyes testtartás és a gerinc melletti izmok nyújtása, erősítése és stabilizálása. A helytelen mozgásminták, ami a mozgásszervi fájdalmakat okozzák, megváltoztatása, megtanítása, és alkalmazása.

A megfelelő gyakorlatok összeállításával, mobilizációs gyakorlatokkal megóvhatjuk a gerincet és a körülötte lévő szöveteket a túlterheléstől, és ez által a fájdalomtól. A cél, hogy a rosszul berögzült mozdulatokat felváltsák a gerincbarát mozdulatok.

A megfelelő gyakorlatsor átmozgatja az gerinc mellett futó tartóizmokat, a váll ízületit és a csípőízületet. A gerinctréning segít az ülőmunka és mozgáshiányos életmódból adódó problémák megelőzésében. Megnyújtja megrövidült izmokat, és erősíti a gerinc melletti kisebb izmokat.

A tréning célja a tartás stabilizálása, valamint a hát- és hasizmok erősítése és az ízületek mozgékonyságának visszaállítása. Kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül mindenkinek ajánljuk.

Sokan küzdenek krónikus derékfájdalmakkal, amire a legjobb megoldás egy jól összeállított gerinctréning.

Kinek ajánlom?

Olyan egészségtudatos, sportolni vágyó, jellemzően ülőmunkát végző embereknek, akik hosszú távú megoldást keresnek problémáik megoldására.

Miért érdemes hozzám fordulni?

Miért érdemes hozzám fordulni?

✔ még időben felfedezhetők a testtartásbeli problémák, a megváltozott biomechanikai viszonyok és kompenzatorikus mozgásminták

✔ fény derülhet olyan mozgásszervi problémákra, sérülésekre, amelyekről a páciens/vendég/sportoló esetleg még nem is tud, hisz egyelőre nem okoznak panaszt

✔ biztonságos, kontrollált körülmények közt javíthatóak a diszfunkciók, tehát megelőzhetőek a krónikus mozgásszervi betegségek és/vagy sportsérülések

✔ a megfelelő edzés segítségével megállítható vagy visszafordítható a degeneratív (kopásos) folyamatok jó része

EVMINOV-pad

evminov gerinctorna

Az EVMINOV gerinc-rehabilitációs pad rendkívül hatékony segítséget nyújt különböző gerincpanaszok kialakulásában. Már néhány hónap alatt bizonyítottan jelentős javulás tapasztalható a pad rendszeres használatával. Egy éven belül akár a műtét nélkül is megszabadulhat a panaszoktól.

Minden esetben egy személyes konzultáció keretében, leletek átbeszélésével, egy komplex állapotfelmérésre kerül sor, ami alapján elkezdődhet a közös munka. Bejelentkezés mindenképpen szükséges!

Kinek ajánlom?

✔ Sportolóknak 

✔ Nehéz fizikai munkát végzőknek, álló- és ülő munkát végzőknek

✔ Porckorongsérv esetén

✔ Nyak-, hát- és derékfájás estén

✔ Gyerekeknek

Hogyan működik az EVMINOV módszer?

Az EVMINOV pad egy speciális gerinc-rehabilitációs pad, aminek segítségével remekül alkalmazható a gerinc regenerálódásához és nyújtásához összeállított kombinált gyakorlatsor. Ukrajnából származik a módszer és évtizedek óta Európa számos országában eredményesen és sikeresen alkalmazzák.

Az EVMINOV pad rendszeres használatával már egy-két hónap alatt jelentős javulás érhető el. Egy év alatt a sérv oly módon vissza tud húzódni, hogy nem lesz szükség műtéti beavatkozásra.

Az EVMINOV pad előnyei

✔ Életmódváltással megelőzhetők a gerincproblémák

✔ Segítségével a porckorongsérv műtét elkerülhető

✔ Ha már sok mindent kipróbált, de nem ért el eredményt

✔ Nehéz fizikai munkát vagy ülőmunkát végez

✔ Régóta küzd nyaki, derék és/vagy hátfájdalommal

Mi az előnye az EVMINOV módszernek?

✔  Fájdalmat csillapít 

✔ Regenerálja a porckorongokat

✔ Erősíti a gerincet

✔ Pozitív hatással van a belső szervekre