Flossing terápia

Flossing terápia a mozgásszervi problémák és sportsérülések rehabilitációjában.

A Flossing tecnika egy olyan módszer, ami nagyon jól alkalmazható, mozgásszervi prevenció és rehabilitáció terén. Ezzel a fizioterápiás eljárással csökkenthetők az akut és krónikus sérülések, gyulladások, letapadások. Mozgásterjedelem beszűkülésénél, sérüléseknél, izmok elgyengülésesnél nagy segítséget tud nyújtani a Floss szalag alkalmazása.

Milyen panaszok kezelhetőek a segítségével

✔ Ficam, rándulás

✔ Részleges szalagszakadás

✔ Izületi duzzanatok

✔ Izomfájdalmak

✔ Ínfájdalmak

✔ Izületi gyulladás

✔ Inszalag gyulladása

✔ Letapadt izompólyák

Flossing terápia

Mire jó a Flossing terápia?

A Flossing technika lehetővé teszi számunkra, hogy javítsuk az ízületek mozgékonyságát és az izmok rugalmasságát. Alkalmazása során hatással vagyunk a keringésre, amivel segítjük az anyagcsere-végtermékek eltávolítását, így gyorsabban csökken a gyulladás, múlik a duzzanat.

Tehát a Flossing szalag helyes felhelyezésével és a kezeléssel, hatással vagyunk a keringésre, az izompólyák (fascia) szerkezetére, az ízületek mozgására és állapotára. Azonnali fájdalom csillapítást tud okozni ízületi panaszoknál, segíti növelni a ízületi mozgásterjedelmet, javítja az izmok funkcióját

A Flossing technika bárkinek ajánlott, aki régóta küzd meghatározatlan izom fájdalommal, valamilyen sérülés vagy kopásból eredő mozgásbeszűküléssel, részleges szalagszakadással, bármilyen rándulással, ínszalag problémákkal, ízületi gyulladással.